10 säästövinkkiä kaupassa käymiseen 18. maaliskuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 4

Säästäminen on helpointa minimoimalla kiinteitä kuukausittaisia kuluja, mutta lähes yhtä tärkeää on pyrkiä minimoimaan päivittäistavaroihin käytettyjä euroja. Pienistä puroista syntyy isoja virtoja ja vaikka raha olisikin abstraktio filosofisella tasolla, niin arkipäivän elämässä raha konkretisoituu  ostettavien hyödykkeiden määrään ja aikaan, jonka uhraamme työnantajalle ansaitaksemme palkkamme. Jokainen tunti työnantajan palveluksessa on kallisarvoista elämäämme, joten raha, jonka kulutamme, kannattaa käyttää siten, että se tuottaa mahdollisimman paljon arvoa meille. Kokosin tähän listan hyviksi havaitsemistani säästövinkeistä.

1. Tee lista

Kaupassa on helppo tehdä heräteostoksia, jos ei ole etukäteen suunnitellut ostoksiaan. Lisäksi usein saattaa jokin asia unohtua ostamatta, jos ei ole kirjannut sitä ostoslistaan. Ostoslistan tekeminen säästää aikaa ja rahaa. Lisäksi se estää heräteostoksien tekemisen. Tehokkaimman ostoslistan saa aikaiseksi katsomalla lehdestä tarjoukset etukäteen. Jotkut tekevät ostoslistastaan kaupan arkkitehtuurin mukaisen eli ostettavat tuotteet ovat listalla siinä järjestyksessä, että kaupassa vietetty aika jää mahdollisimman lyhyeksi.

2. Hyödynnä tarjoukset ja osta isoja määriä tarjoustuotteita

Usein kaupat tarjoavat ns sisäänvetotuotteina joitain erinomaisen edullisia tuotteita. Omalla paikkakunnallani on kolme isoa marketia kävelynmatkan päässä. Pyrin ostamaan tarjoustuotteita varastoon kerrallaan isompia määriä. Hinnat ovat yleensä merkittävästi ohjehintoja alhaisemmat ja on mahdollista tehdä isoja säästöjä. Tarjoukset voivat koskea elintarvikkeita, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita tai esimerkiksi vaatteita. Olipa kyseessä mikä tuote tahansa, niin edullisia tuotteita kannattaa ostaa varastoon. Tässä on myös se hyvä puoli, että kotoa löytyy aina jotain ruokaa, jos sattuisi tulemaan vieraita tai tapahtuisi jotain muuta odottamatonta.

3. Käy harvemmin kaupassa

Mitä harvemmin käy kaupassa, sitä vähemmän menee rahaa. Itse käyn korkeintaan kaksi kertaa viikossa kaupassa. Yhdelläkin kerralla pärjäisi, mutta haluan ostaa tuoreita vihanneksia/hedelmiä ja leipää, joten aivan äärimmäisyyksiin en ole tässä heittäytynyt. Jos kaupassa käy autolla, niin kauppakäyntien vähentäminen on myös ekologista. Itse yhdistän kauppareissut aina niihin päiviin, jolloin käytän muutenkin autoa. Viikonloppuisin käyn kaupassa jalkapatikassa.

4. Tee ostoksia vain tarpeisiin

Jotkut käyttävät shoppailua korviketoimintona. Jos on tylsää mennään ostarille, jos on paha mieli ostetaan karkkia tai jäätelöä. Shoppailu ei ratkaise henkisiä ongelmia, vaikka se voi tarjotakin hetken huumaa. Huumaa usein seuraa vain krapula. Tarvitsinko todella tätä sähköistä korkinavaajaa? Tuliko mieleni iloisemmaksi syötyäni suklaalevyn? Itselläni viime vuoden tärkeimpiä oivalluksia on ollut se, että aina ei tarvitse olla hyvä fiilis. Aina ei elämän tarvitse olla jännittävää. Elämä on ylä- ja alamäkiä. Joskus ketuttaa, ei se ole niin vakavaa, se menee jossain vaiheessa ohi.

5. Viivytä ostopäätöksiä

Isompien hankintojen ollessa kyseessä kannattaa joskus pysähtyä miettimään todellisia tarpeita. Usein impulssi jonkin asian hankkimiseksi voi olla todella voimakas. Ajan kuluminen antaa perspektiiviä ja objektiivisemman kuvan omista tarpeistaan. Ajan kuluminen laimentaa ostohaluja. Olen itse jo pitkään halunnut hankkia sykemittarin harjoittelua ja laihdutusta tukemaan. Pari viikkoa sitten olikin erinomainen tarjous sykemittarista eräässä kauppaketjussa, valitettavasti tuote vaan oli jo loppunut. Minulle syntyi todella vahva impulssi ostaa joka tapauksessa kalliimpi tuote, koska koin välttämättä tarvitsevani tuon sykemittarin. Päätin kuitenkin odotella muutaman päivän. Nyt tuo tarve on palautunut jälleen normaalille tasolle ja voin odotella rauhassa, koska tulee seuraava hyvä tarjous kyseisestä tuotteesta.

6. Osta laatua ja paikallisia tuotteita.

Jotkin asiat ovat meille tärkeämpiä kuin toiset. Kaikissa asioissa emme halua säästää. Itselleni nämä asiat ovat esimerkiksi laatu, yksinkertaisuus ja luonnollisuus. Haluan ostaa hyvälaatuista lähiruokaa, vaikka hinnat ovatkin hieman kalliimmat. Koska olen laihdutuskuurilla, minulle on entistä tärkeämpää, että ruoka jota nautin on hyvää ja luonnonmukaisesti tuotettua. Tingin mielummin määrissä kuin laadussa. Luomutomaatit voivat olla kaksi kertaa kalliimpia kuin Espanjasta lennätetyt, mutta niitä voi ostaa puolet vähemmän. Lähiseudun tuotteita ja palveluja käyttämällä tuet paikallista yhteisöä, joka voi olla hyvin tärkeää!

 7. Käytä maksukortteja aktiivisesti

Päivittäistavaroiden hankintaan ei kannata käyttää luottoa, mutta maksukorttien käyttö on kurinalaiselle kuluttajalle hyvä valinta. Keskittämällä ostokset yhdelle kortille on mahdollista kerätä bonuspisteitä monilta luottoyhtiöiltä. Näillä bonuspisteillä voi maksaa hotelliyöpymisiä, lentomatkoja ja vaikkapa ravintolaillallisia. Lisäksi saat 45 päivän ilmaista luottoa, jolta ajalta saat korkotuloa kuluttamallesi rahalle.

8. Tarkista aina myyntipäivät ja kilohinnat

Isoin pakkaus ei aina ole halvin. Kannattaa aina tarkistaa, mikä pakkauskoko tulee edullisimmaksi. Kaupat laittavat myös aina vanhimmat tuotteet ensimmäisiksi hyllyyn. Jos et käytä tuotetta samana päivänä, kannattaa aina varmistaa, mikä on tuotteen viimeinen myyntipäivä.

9. Hyödynnä alennusmyyntejä

Alennusmyynneissä on mahdollista ostaa tuotteita jopa yli 50% alennuksilla. Varsinkin vaateostoksilla voi saavuttaa suuria säästöjä hyödyntämällä alennusmyyntejä. Parhaat alennusmyynnit ovat joulun ja juhannuksen tienoilla.

10. Älä ole kitsas

Säästäväisyys on hyve, mutta itaruus ja kitsaus ovat paheita. On hyvä erottaa nämä kaksi toisestaan. Ihminen voi olla säästäväinen, mutta samalla antelias. Nämä hyveet eivät sulje pois toisiaan. Säästäväinen ja taloudellinen elämä on hyväksi omalle sielulle, lähimmäisille ja  koko maapallollemme. Säästämisen tarkoituksena ei ole kieltää itseltään ja lähimmäisiltään ilon aiheita. Elämästä ei kannata tieten tahtoen tehdä kurjaa ja rahakeskeistä. Elä siis taloudellisesti tietoista elämää, mutta samaan aikaan muista olla antelias itsellesi ja lähimmäisillesi. Anteliaisuuden ei tarvitse aina tarkoittaa rahallista anteliaisuutta. Joka päivä voi harjoittaa anteliaisuutta ystävällisyydellä, kuuntelemisella ja huomioonottamisella.

 

Kommentit: 4

Amanda Sanchez Perez
En voi salata tätä suurta todistus, joka tapahtui elämässäni, minä rakastan jokainen tietää sen ja antaudu siksi haluan jakaa sen koko maailman asettamalla tämän ilmoituksesi Classifieds lisää. Olen Amanda Sanchez nimen, asun Michigan, USA. Haluan kiittää pastori David Babatunde hänen ystävällisyyttä minun perhe-elämän, en tiennyt, että siellä on vielä vilpitön ja luotettava lainanantaja näin internetissä ja maan päällä. Vain muutaman päivän olin etsi lainan $ 500,000.00 USD sillä olin loppumassa rahat ruokintaan, koulumaksut, Oma yritys oli todella menossa ulos pääoman ja minun vuokrata koska olen yksinhuoltajaäiti 4 kids. Minua huijattiin noin $ 6,730.00 USD ja päätin olla mukana itseni tällaiseen liiketoiminnan uudelleen.Ystäväni esitteli minulle lainan virasto takia minun ulkonäkö ja myös minun valittaa hänelle. Sanoin hänelle, että en ole kiinnostunut lainan käsitellä enää, mutta hän kertoi minulle, että on vielä vilpitön lainanantajan jotka hän suositella minua ja aion saada lainaa, että minun tarvitsee, hän antoi minulle yksityiskohtia tämän lainan toimisto. Olen todella laittaa tutkimus ja olen hyvin kiitollinen ja onnekas tänään, sain lainan määrä $ 500,000.00 USD tämän hienon laina virasto nimeltään Happi Laina Virasto hallinnoi Rev David Babatunde. Jos olet tarvitsevat aito, vilpitön, kestävä ja totuuden arvoinen laina lainanantaja tai taloudellista tukea ja myös tiedät voi olla luotettava ja luotettu, joka pystyy maksamaan takaisin, koska / kestoaika varoja, kehotan sinua lähettää yhteystietosi niitä toteutettiin sähköpostitse: oxygenloanageency@gmail.com ja koet vilpittömyyttä ja rehellisyyttä. Amanda Sanchez Perez
Goh Cheng
Dear Loan Seekers, We are Cheng Loans Finance! We offer loans to Individual & Companies in need of financial assistance (Loan) at 2% interest rate for the duration of 1 to 25 years. Do you need a loan without stress or delay? Have you been turn down by your local banks? We offer International & Local Loans to interested clients for the amount of $5,000 USD to $100,000,000 USD OR (EUR, GBP, KWD, SGD, MYR), apply with us and get your loan approved without stress: Interested person should contact us via E-mails: {chengloansfinance@yahoo.com.sg} OR {gohcheng444@gmail.com}
Ben Wong
We have investors that offer soft loan with 3% interest from 5 to 30 years contract period. 1) Funds Available range from $1 Million to $1 Billion USD.We have investors that are ready to fund your business plans if it is suitable to them. 2) The investor is not ready to be part of the business venture you are going to place the fund.Hence, you are entitle to make your maximum profit to pay back the fund loaned to you.The investor will only fund you on agreement with him. And you will be responsible for the placement and management of the fund without interference from the investor. 3)You have to send your business Plans and amount you required for the project together with your firm profile in PDF FORMAT so that I will submit them to the investors in our database for proper screening of your project(Business Plans). 4)Make sure the amount you map out for the Business Plans will be enough to carry out your project with out further excuse to carry out your funded project. As soon as confirmed above information,we shall proceed with other necessary arrangement with the investors so that you can have personal communication with them for the release of the fund to you. contact then via: benwongloan.sg@fastservice.com (0R) benwongfastloanservice.sg@gmail.com > Thanks
Kathie Smith
Are you seeking for a legitimate lender from the internet? My name is Kathie Smith, United State.please i want to advice you to beware of loan from the China and any part of Malaysia because they are all scammers. I have been scammed over 6 times until i came across a loan company from United State. They are so wonderful and serious minded company. I would advice you contact them if you are in need of loan of any kind(personal or business) because i got a loan from them without any stress after meeting their requirement. Their contact info is: http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william
Email again:

Lisää kommentti