Ilo 4. joulukuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 3
"Kaikki hänessä oli vanhaa paitsi hänen silmänsä, jotka olivat saman väriset kuin meri sekä iloiset ja voittamattomat. - Ernest Hemingway "

Me suomalaiset olemme aika vakavaa kansaa. Luontainen temperamentti ei täällä pohjolassa ole kovin räiskyvä ja spontaani. Kyllä silti työpaikoilla ja kotona kuulee onneksi aika usein iloista naurua. Joka päivä kannattaa nauraa. Naurulla on positiivisia terveysvaikutuksia ja se pidentää ikää. Ilo on hyvä, sillä se virkistää kummasti näitä pimeitä päiviä talven keskellä. Ilo ei mahdollista saavuttaa suorittamalla tai käskemällä. Spontaani ilo on lahja, jonka saamme sisimmästämme, kun teemme jotain mukavaa tai vietämme aikaa mukavan ihmisen kanssa. Apostoli Paavalin mukaan ilo on rakkauden jälkeen heti seuraavalla sijalla hengen hedelmistä.

Joskus tutustuu ihmiseen, joka antaa valtavasti iloa omaan elämään. Ihmiseen, jonka kanssa voi keskustella iloista ja suruista syvällisesti. Ihmiseen, jonka kanssa voi yhtä lailla hölmöillä mitä sattuu ja naurattaa niin, että leukapieliä pakottaa vielä seuraava päivänäkin. Mysteeri on se, että miten eri ihmiset tulevat toimeen keskenään. Joidenkin kanssa urheillaan, joidenkin kanssa pelataan, joidenkin kanssa vaikka keskustellaan. Yksi ihminen ei voi antaa meille kaikkea, mitä tarvitsemme. Luonnon monimuotoisuus ulottuu ihmissuhteisiimme yhtä lailla. Siksi on tärkeää, että ystäväpiirin kuuluu erilaisia ihmisiä ja persoonallisuuksia.

Ilo voi syntyä myös omasta itsestä. Luonnon tai muun kauneuden kohtaamisesta voi syntyä hyvin syvää iloa. Ilo voi syntyä tekemisen yhteydessä, joskus juoksiessani tai kirjoittaessani koen voimakkaita ilon tunteita. Olen tuntenut voimakkaita ilon tunteita, jos olen kokenut "oivalluksen" hetkiä. Oivallukset ovat enemmän kuin ajatukset, sillä niihin liittyy usein voimakas tunne. Parhaat oivallukset ovat sellaisia, jotka herättävät ilon ja rakkauden tunteita.

Iloinen ihminen on voimakas ihminen. Hän kestää kohtalon kolhuja paremmin kuin synkempi lähimmäisensä. Iloisuus on voimavara, jota kannattaa vaalia. Pieni lapsi on iloinen hyvin pienistä asioista. Perhosen lento tai kuralammikossa pomppiminen saattaa naurattaa ihan mahdottomasti. Sisällämme asuu edelleen se pieni ihminen, joka lapsuudessamme oli valmis nauramaan kaikelle. Meidän kannattaa löytyy yhteys sisäiseen lapseemme uudestaan. Voimme muistella, mikä on saanut meidät tuntemaan iloa.

Tällä viikolla olen ollut aika iloisella tuulella. Eilen oli niin hauska päivä, että vieläkin tuntuu hyvältä. Eilen oli niin hauska päivä, että halusin kirjoittaa ilosta. Ilo on lahja, vaalikamme sitä ja tehdään myös lähimmäisemme iloisiksi. Ota tavoitteeksesi tehdä joku ihminen iloiseksi tänään! Itsesi tai kaverisi.

 

Kommentit: 3

voikukka
Tästä kirjoituksesta paistaa läpi se iloisuus mitä koet..valloittavan positiivista tekstiä, joka saa lukijankin mielen iloiseksi :)
Jukka
Voi mieletöntä sitä lapsenaikaista iloa, kun kevään ensimmäiset kuralammikot sulivat hiekkatiehen ja kumisaappaan kantapäällä sitten tehtiin puroja joilla lätäköitä yhdistettiin ja vietiin ojaan. Äiti tosin ei tykännyt kun uusista kumppareista on taas kantapäät puhki..
lahjaidea
Minulle tuo iloa, kun aamulla ensimmäiseksi näkee auringon ja vilahduksen merestä, niillä on koko päivä pelastettu. http://www.lahjoja.org/
Email again:

Lisää kommentti