Istunto 8. tammikuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0

Herään. Ulkona on vielä pimeää. Makaan tovin sängyssä, ihan heti ei jaksa nousta. Sytytän valot ja menen vessaan. Juon lasin vettä. Sisällä on kylmä, puen verryttelyhousut ja puseron.

Haen tyynyt ja laitan ne valmiiksi olohuoneen lattialle. Teen kolme kiittävää kumarrusta. Menen istumaan tyynylle. Asettelen jalkani mukavasti. Asetan käteni kämmenet ylöspäin polvien päälle, keskisormi ja peukalo koskettavat toisiaan. Suljen silmäni. Hengitän muutaman kerran sisälle syvään nenän kautta ja päästän kaiken ilman virtaamaan voimakkaasti ulos suuni kautta.

Avaan silmäni. Hengitän normaalisti nenän kautta sisään ja ulos. Keittiön kello tikittää. Niskan oikealla puolella tuntuu jännitystä. Rentoutan pää- ja niskalihaksia ja hengitän hieman rauhallisemmin. Asento tuntuu vakaalta kuin vuori. Aina ei tunnu sellaiselta.  On vielä hiljaista. Aivotkin ovat melko hiljaa yön jäljiltä. Työasioita tulee mieleen, kohta pitää lähteä töihin. Nyt ei tarvitse lähteä töihin, keskityn siihen, miten ilma virtaa palleaan ja ulos. Sisään ja ulos. Sisään ja ulos. Mieli hiljenee taas. Tunnen, miten maha kurnii. Tunnen näläntunnetta. Keskityn näläntunteeseen. Hetken päästä näläntunne katoaa. Jatkan istumista ja hengittämistä, ulkoa kuuluu kaukaista autojen hurinaa. Mieleen nousee jotain merkityksettömiä ajatuksia. Keskityn taas hengitykseeni.

Vaihdan jalkojen paikkaa jonkin ajan kuluttua. Kädet laitan syliini mudraan. Tunnen sydämeni lyönnit. Keskityn sydämeeni. Istun. Hengitän. Aikaa kuluu. Hengitän. Aikaa kuluu lisää. Jalat alkavat puutua. On aika lopettaa.

Nousen ylös ja alan valmistamaan aamiaista.

On talvi.

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti