Kevät 16. maaliskuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0

Aamu valkenee kirkkaassa auringonpaisteessa. Linnut sirkuttavat jo kylmissään pihapuissa. Pilvien väriloisto hivelee silmiä. Iltapäivällä tuntee jo auringon lämmön kehossaan. Olisikohan aika jo luopua villahousujen käytöstä? Talven selkä on taittumassa. Pimeys vaihtuu valoon, suupielet kääntyvät hymyyn, uutta elämää alkaa versomaan. Nauru on herkässä.

Kevät on jälleensyntymän ja toivon aikaa.  Luonnon herätessä horrostilastaan alkaa oma mielikin heräilemään uusiin aatoksiin. Mielen täyttää odotus uusista asioista, jotka tuntuvat odottavan nurkan takana. Mitähän kylväisi kasvimaalle? Tomaattia ja paprikaa tietenkin, mutta laittaisiko jotain uutta. Olo tuntuu energisemmältä; uudet ihmiset ja harrastukset kiinnostavat. Ehkäpä talven pimeys on lopulta hyväksi mielellekin. Talven hitaat rytmit antavat aivojen puutarhan levätä ja kevätaurinko herättää ajatusten siemenistä versomaan uutta kasvua ja tuoreita ideoita.

Omassa mielessä tuntuu tällä hetkellä vallitseva mielentila on toiveikas odotus. Nurkan takana on odottamassa mukavia asioita, joita on kiva suunnitella. Pikku retkiä kotimaassa, juhlien järjestämistä, siementen idättämistä ja suunnistusharrastuskin pitäisi aloittaa kansanopistossa. Päivät tuntuvat lyhyemmiltä, kun on monenlaista touhua. Töissäkin tuntuu olevan tavallista enemmän tekemistä. Ehkäpä muutkin ovat saaneet uutta energiaa auringosta?

Tänään on hyvä päivä nauttia auringosta. Vaikka tässä hetkessä eläminen onkin tärkeää, niin on hyvä myös välillä suunnitella tulevaisuutta ja uudistaa omaa elämäänsä. Keväisin tämä uudistuminen tuntuu tulevan luonnostaan ja seurailee luonnon omia rytmejä. Japanissa ajoittuu keväälle tärkeä tapahtuma. Hanami eli kirsikanpuiden kukinnan seuraaminen on iso tapahtuma. Perheet, työ- ja kaveriporukat kokoontuvat puistoihin seuraamaan kirsikankukkien väriloistoa hyvän ruuan ja juoman parissa. Kirsikankukkien syntymä, elämä ja lakastuminen symboloivat koko elämän kiertokulkua.

Mekin voimme juhlistaa koto-Suomessa kevään tuloa. Lähteä vaikka piknikille kevätauringon ja linnunlaulun keskelle. Näin voimme palkita itsemme jälleen yhden pimeän talven kestämisestä. Voimme tehdä uusia suunnitelmia tulevaisuuteen ja mietiskellä miten voisimme uudistaa itseämme. Olisi mukava kuulla, mitä ajatuksia kevään tulo lukijoissa herättää?

 

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti