Lomapäivä 23. maaliskuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0

Kylläpä aurinko paistaa. Naapurit lähtevät töihin, mutta minä jään kotiin. Vielä pitää odottaa vähän aikaa, että aurinko nousee pikkuisen korkeammalla, niin on mukava lähteä ulos nauttimaan auringon lämmöstä ja metsäpoluista. Pakkasmittari näyttää vielä muutamaa miinustastetta, mutta kohta ollaan varmaankin jo plussan puolella. Sieltä se kesä vain päivä päivältä tulee lähemmäksi.

Viikonloppu meni ystävien luona kyläillessä, joten tänään olisi tarkoitus nauttia oman kodin ja lähiseudun luonnon rauhasta. Kuumaa mehua termospulloon ja pari voileipää evääksi. Sitten voikin kiivetä lähistöllä olevalle korkealle kalliolle. Kuunnella linnunlaulua, katsella kaukaisuuteen ja tuntea valon ja lämmön kasvoillaan. Tänään en kaipaa muuta seuraa kuin itseni, puhelimeen ei vastata ja kirjoittaminenkaan ei tunnu sujuvan. Tänään vain laiskottaa. Mielessä ei ole korkealentoisia ajatuksia elämästä ja ihmisistä.

Pimeä syksy ja talvi on ollut hyvää ja mukavaa aikaa käyttää filosofointiin ja kirjoitteluun, mutta ihminen kaipaa välillä muutakin. Välillä pitää vain olla. Olla yksin. Ilman päämääriä. Ilman tekemistä. Ilman ystävien ja rakkaiden puhetta. Välillä jopa pitää olla ilman omia lapsia. Kuunnella ja nähdä elämää sisällään ja ulkona. Välillä pitää vain laiskotella. Joskus sanat näille sivuille soljuvat kuin itsestään. Juttu syntyy yhdessä välähdyksessä ja sen kirjoittamiseen menee muutama minuutti. Tänään tarinaa ei synny. Mieli on lomalla, inspiraatiota ei ole.

On kaunis kevättalvinen päivä ulkona. On vain termospullo, jossa on mehua. On lomapäivä.

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti