Maksatko itsellesi vai muille? 12. lokakuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 2

Tämä kirjoitukseni on parisen vuotta vanha ja ei ehkä täysin linjassa nykyisen ajatusmaailmani kanssa. Keskeisiltä osiltaan se on kuitenkin sen verran oikeellinen, että en käytä lisää aikaani sen muokkaamiseen :-) Yksinkertaistamista sekin...

Omistamista koskevissa seikoissa korostan kuitenkin sitä, että jokainen tehkööt taloudelliset ratkaisunsa siten, että ne ovat linjassa oman moraalin ja arvojen kanssa.

   

Talousasioissa ihmisiä on kahta tyyppiä. Suurin osa maksaa kovalla työllä ansaitsemansa palkkansa muille ihmisille. Pieni osa ihmisistä taas kerää varat, jotka muut ihmiset maksavat heille. Kumpaan ryhmään Sinä haluat kuulua? Jos olet pitänyt kirjaa tuloistasi ja menoistasi, sinulle on alkanut muodostua kuva henkilökohtaisesta taloudesta. Suurimmalla osalla ihmisistä se näyttää suurin piirtein tältä kuukausitasolla.

Tulot:

Bruttopalkka: 2800 eur

Menot:

Verot ja muut sivukulut: 900 eur

Työmatkakulut: 150 eur

Muut työkulut: 150 eur

Vuokra tai asuntolaina: 500 eur

Autokulut: 400 eur

Ruoka 300 eur

Vaatteet 100 eur

Harrastukset ja vapaa-aika 300 eur.

Tulot – Menot: 0 eur.

Palkkaorja maksaa suurimman osan tuloistaan valtiolle, vuokranantajalle, rahoitusyhtiöille! Pelottavaa eikö totta!

Palkkaorja tekee siis kuukauden töitä tienatakseen 2800 eur ja maksaa seuraavan kuukauden aikana koko rahasumman muille ihmisille. Joidenkin tilanne on vielä huonompi. Heidän menonsa ovat suuremmat kuin tulonsa ja velkataakka kasvaa koko ajan. Tämä tie johtaa katastrofiin, sillä heidän täytyy jatkuvasti maksaa yhä isompi osa tuloistaan pelkkiin korkoihin. Vasta sitten he pääsevät kuluttamaan. Tunnen ihmisiä, jotka ovat tehneet 30 vuotta töitä ahkerasti ja heille on jäänyt siitä käteen ainoastaan kymmeniä tuhansia euroja velkaa. Herää kysymys, onko tässä järkeä? Onko järkeä uhrata ainutkertainen elämänsä tienatakseen rahaa, jonka saman tien lahjoittaa muille ihmisille? Minusta tämä on karmea kohtalo. Valitettavasti itsekin maksan suurimman osan tuloistani muille ihmisille, mutta olen ottanut ensimmäisen askeleen.  

Ainoa keino päästä pois oravanpyörästä on lopettaa palkkansa (ja elämänsä) lahjoittaminen muille! Vanno itsellesi, että lopetat rahasi lahjoittamisen muille! Perusta säästötili ja maksa itsellesi seuraavana palkkapäivänä ainakin 10% nettopalkastasi. Nettipankissa on helppo tehdä itselleen kuukausittainen säästösopimus, jolla voit automaattisesti siirtää säästötilillesi vakiosumman rahaa kuukausittain. Muutamassa kuukaudessa saat kerättyä itsellesi mukavan vararahaston ja et tarvitse enää kulutusluottoja. Jos hankkiudut kulutusluotoistasi eroon, niin voit kasvattaa säästösummaasi tulevaisuudessa merkittävästi.

Tavoitteesi on minimoida verosi, lainasi ja kulutuksesi! Kun olet minimoinut menosi, voit alkaa kerätä itsellesi positiivisia kassavirtoja muualta kuin palkkatyöstä! Oletkin yht’äkkiä tilanteessa, jossa muut ihmiset tekevät töitä maksaakseen sinulle! Miten tämä voi olla mahdollista? Sijoittamalla tietenkin! Positiivisia kassavirtoja voit saada monella tavalla: Osakesijoitukset tuottavat osinkoja (yrityksen työntekijät tekevät töitä ja maksavat sinulle kassavirtaa), asunnot tuottavat vuokratuloja (hanki edullinen vuokra-asunto sijoituslainalla ja vuokralainen maksaa sinulle kassavirtaa), voit myös harkita oman yrityksen perustamista (internet-kauppa, konsulttiyritys, käsityöläisyritys). Maailmassa on rajattomasti mahdollisuuksia kerätä itselleen pääomatuloja tai kassavirtaa. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että perehdyt itse talousasioihin huolellisesti ja teet omat sijoituspäätöksesi! En tule blogissani suosittelemaan mitään sijoitusmuotoja, verkostomarkkinointeja tai valuuttakauppoja. Sinun pitää itsesi toimia omana sijoitusneuvojanasi.

Ainoa suositus minkä teen on se, että yritystoiminta on kautta ihmiskunnan historian ollut kannattavampaa kuin rahan lainaus. Eli olemalla omistaja voit tehdä itsellesi suurempia tuottoja kuin säästämällä esimerkiksi pankin tilille. Aloittelijan on kenties syytä sijoittaa ainoastaan pienikuluisiin (hallinointipalkkio alle 0.5%) indeksirahastoihin, kunnes tiedot ja taidot ovat karttuneet tekemään keskittyneempiä sijoituksia. Unohda pankkien sijoitusrahastot ja eläkevakuutukset. Niiden kulurakenne vie suurimman osan säästöistäsi pankille. Muista aina, että kannat itse vastuun sijoituspäätöksistäsi! Jos joku suosittelee sinulle hyvätuottoista sijoituskohdetta esim. ”Tässä sinulle osake, joka tuottaa sinulle 30% tuoton ensi vuonna”, niin kysy itseltäsi miksi sinulle suositellaan varmaa keinoa tehdä tuottoa? Todennäköisesti siksi, että tämä joku saa itselleen rahasi tai vähintään palkkiot sijoittamastasi rahasta. Jos joku tietäisi varman 30% tuoton seuraavan vuoden aikana, hän ei hiiskahtaisikaan asiasta muille, vaan panisi kaikki rahansa ja kiinnittäisi talonsa ja ryöstäisi mummonsa sijoittaakseen kaikki liikenevät varat tuohon kohteeseen. Vasta sen jälkeen hän voisi kertoa muille varmasta sijoituksesta.

Tee siis seuraavat toimenpiteet mahdollisimman nopeasti!

1.       Maksa pois kaikki kulutusluottosi

2.       Minimoi verosi, lainasi ja kulutusmenosi

3.       Maksa itsellesi ensin! Vähintään 10% tuloista säästöön!

4.       Säästä itsellesi vararahasto pankin määräaikaistilille (3-12 kuukauden elinkustannukset)

5.       Opiskele sijoittamista!

6.       Aloita sijoittaminen indeksirahastoistasi

 

(Todella) Pitkän tähtäimen tavoitteesi on saada sijoituksien positiiviset kassavirrat kattamaan menosi!

Kommentit: 2

joe
Ola, Precisa un préstamo para a súa empresa? Esa forma é útil só para os clientes interesados que queiran prestar diñeiro esta empresa privada. Cubra os campos no espazo presentados a continuación. Ningún campo ten que deixa baleiro, pois os seus datos son preciso gravar propósitos. NOTA: É necesario premer o botón "Responder antes de cubrir o Forma, como todos os datos de entrada poden ser eliminados a nosa recepción. Se O seu navegador non soporta este PROGRAMA disposición por exemplo programa html, é Enviar os datos esixidos no texto. FORMULARIO 1. Nome completo 2. Idade 3. País 4.Occupation 5. Préstamo importe necesario 6.Duration 7. Teléfono. 8. A renda mensual Ten unha razón para sorrir de novo. Resposta Rápida Joe
nimetön
Mutta itse ainakin haluan päästä rahasta kokonaan eroon ja sitä kautta loikata siitä ihmisen keksimästä karusellista kokonaan pois!
Email again:

Lisää kommentti