Olemisen sietämätön keveys, osa II. 4. maaliskuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0
Väliaikaraportti kahden kuukauden jälkeen

Laihdutusprojekti etenee suunnitelmien mukaan. Painopudotusta on kertynyt kahdessa kuukaudessa neljä kiloa. Kalorivaje on ollut kahdessa kuukaudessa 25 000 kilokaloria. Olen jatkanut aamupainon, liikunnan ja syötyjen ruokien merkitsemistä excel-taulukkoon. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Erityisen tyytyväinen olen tulokseen siinä mielessä, että viimeiseen kahteen viikkoon en ole oikeastaan pääsyt lenkille pienen flunssan ja muiden kiireiden vuoksi.

Tällä hetkellä tämä puolen kilon viikkovauhti tuntuu juuri sopivalta laihdustahdilta. En ole tuntenut kärsiväni nälkää tai että olisin joutunut luopumaan mistään. Suklaa on ainoa isompi luopuminen. Pieniä määriä herkkuja, kuten pullaa, karkkeja, yms voi syödä ihan normaalisti. Olen myös tyydyttänyt makeannälkääni fitness-patukoilla, joista monet ovat erinomainen herkullisia. Yhdessä patukassa on terveellisiä ainesosia ja kuituja. Kuitenkin fitness patukassa on vain alle 100 kcal energiaa.

Hiilihydraateista olen tehnyt tärkeän havainnon koskien liikuntaa. Pasta-aterioita syön ainoastaan sellaisina päivinä, joina käyn lenkillä. Ei ihme, että huippu-urheilijat syövät paljon pastaa, sillä juoksuteho on aivan erilainen pasta-aterian jälkeen verrattuna esim proteiini- tai rasva-pitoiseen ateriaan. Juoksu on pastalounaan jälkeen kevyttä ja vähän kuormittavaa. 

Alkuperäisestä viiden kilon tavoitteesta on jo 80% saavutettu. Tarkoitukseni jo jatkaa painonalennusta yhteensä 12 kiloa. Tässä tavoitteessa olen jo tehnyt kolmasosa matkan. Olen vakuuttunut siitä, että tulen onnistumaan myös tässä isossa tavoitteessa. Olo on kevyempi, jaksaa paremmin, yöunetkin ovat virkistävämpiä. On todella palkitsevaa huomata, että voi käyttää vaatteita, jotka on ostanut 10 vuotta sitten. Positiivinen ajattelu on tärkeää myös painonhallinnassa, ei kannata ajatella niitä asioita, joista muka joutuu luopumaan. Huomio kannattaa kiinnittää hyviin asioihin, joita alentuneesta painosta ja solakammasta vartalosta seuraa.

 Itse näen laihduttamisen tulleen luonnollisena osana laajempaa elämänhallintaa ja positiivista asennetta maailmaa kohtaan. On vaikeaa sanoa, mikä on tämän positiivisen asenteen luonut. Ulkoiset asiat ovat täsmälleen samat kuin vuosi sitten. Toissapäivänä kävelin kirjastosta kotiin räntäsateessa, loskakelissä ja harmauden keskellä. Olin käsittämättömän hyvällä tuulella ja oikeasti hämmästyksissäni siitä kuinka ihmeellistä elämä onkaan. Kuinka suuri ihme onkaan kävellä pitkin keväisiä polkuja ja kuunnella pikkulintujen laulua. Sitä ihmettä ei voi rahalla ostaa.

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti