Olemisen sietämätön keveys, osa III. 5. huhtikuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0
Väliaikaraportti kolmen kuukauden jälkeen.

Laihdutusprojektin tahti on hidastunut. Painopudotusta on kertynyt kolmessa kuukaudessa vähän yli viisi kiloa. Excel-taulukon täyttämisessä olen luistanut viimeisen kuukauden aikana. Olen merkinnyt vain aamupainot taulukkoon. Liikuntarytmini on melko säännöllinen, joten minulle on muodostunut melko tarkka kuva liikunnan polttamista kaloreista. Tärkeämpää olisi merkitä syödyt kalorit, mutta en ole jaksanut kontrolloida itseäni niin tarkasti viime aikoina. Tämä myös näkyy tuloksissa saman tien, sillä paino ei ole pudonnut samaa tahtia kuin alkuvuonna. Olen saavuttanut alkuperäisen viiden kilon tavoitteeni alle kolmessa kuukaudessa ja olen erittäin tyytyväinen saavutukseeni.Vyötäröltä on kadonnut ainakin pari tuumaa, ehkä enemmänkin ja vyöhön on pitänyt pistellä uusia reikiä.

Olin myös viikon lomalla pari viikkoa sitten ja loman aikana en juurikaan harrastanut liikuntaa enkä myöskään tarkkaillut syömistäni lainkaan. Pääsiäisherkut ovat myös olleet vaarallisia. Söin ensimmäistä kertaa suklaata tänä vuonna eilen. On helppo havaita, että ei tarvita kovinkaan paljon poikkeamista painonhallintaprojektissa, kun tulokset alkavat heikkenemään. Oma mieli on tässäkin kaiken avain. Olin luonut itselleni jonkinlaisen maalin tuosta viidestä kilosta ja sen saavutettuani olen ajatellut, että voin ottaa rennommin. Olen nyt ottanutkin asiat niin rennosti, että painonhallinta meinaa kokonaan unohtua.

Kokonaistavoitteesta 12 kiloa olen nyt saavuttanut 46%. Kokonaistavoitetta en voi rennolla asenteella saavuttaa. Voin saavuttaa tavoitteeni ainoastaan palaamalla samaan rutiiniin kuin alkuvuonna. Kaikki liikunta ja ruoka on kirjattava ylös taulukkoon. Muuten tavoite jää saavuttamatta. Pienestä lipsumisesta huolimatta olen erittäin tyytyväinen. Epätäydellisyys osoittaa vain inhimillisyyttä. Painonhallinta on tärkeää, mutta siitä ei kannata tehdä isompaa asiaa kuin se on. Painonhallinnasta ei kannata tehdä elämän keskipistettä, jonka ympärillä ajatukset pyörivät taukoamatta. Terveellisempää on ottaa välillä rennosti ja olla ihminen, vaikka olisikin hieman pulleampi.

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti