Tulevaisuuden ystävien seura. Miitti. 16. huhtikuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0
Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii.

Aamulla töihin mennessäni mieleeni juolahti, että nettikirjoittelu  ja ajatusten mietiskely tykönään on varmasti hauskaa ja hyödyllistä, mutta yhtä mukavaa voisi olla tutustua samoista asioista kiinnostuneisiin ihmisiin myös reaalimaailmassa. Mihaly Csikszentmihalyi käsittelee tämän tyyppistä sosiaalista toimintaa KEHITTYVÄ MINUUS-kirjassaan, joka on aivan loistava ja sisältää erittäin hyödyllistä aineistoa näistä aiheista kiinnostuneille.

 http://www.hyvabisnes.com/minuus.php

Kyseisen kirjan voi lainata kirjastosta, joten tämä ei todellakaan ole mikään mainos. Mihaly ehdottaa yhdeksi keinoksi perustaa evolutionäärisiä ryhmiä, joissa voisimme keskustella näistä asioista, tukea toisiamme ja etsiä yhdessä ratkaisuja yksilön ja ihmiskunnan kehittämiseen uusille tasoille. Itse näen  jatkuvaan talouskasvuun ja kuluttamiseen perustuvan elämäntyylin olevan kestämättömättömällä pohjalla ainakin pitkällä tähtäimellä.

Arkielämässä tuntuu olevan kovin vähän ihmisiä, joiden kanssa voisi keskustella näistä asioista, joten voisi olla mielenkiintoista järjestää tapaaminen, jossa samanhenkiset ihmiset voisivat jakaa ideoita. Mukaan voisi tulla eri asioista kiinnostuneita ihmisiä, aiheina voisi olla ekologisuus, kulutusyhteiskunta, henkinen ja taloudellinen vapautuminen, palkkatyö, taloudellinen riippumattomuus, jne. Eli teemoja, joita näillä sivuilla on käsitelty. Olisiko uudellamalla kiinnostusta osallistua tämän tyyppiseen tapahtumaan? Paikka voisi puolestani olla mikä tahansa 50 km säteellä Helsingistä. Kulkuyhteyksien puolesta Helsinki voisi ehkä kuitenkin olla hyvä kokoontumispaikka. Blogia seuraa n 2500 ihmistä kuukausitasolla ympäri maailmaa, mutta ehkäpä pääkaupunkiseudulta löytyisi muutama kiinnostunut henkilö.

Sähköpostiosoitteeni löytyy aloitussivun loppupuolelta, joten jos kiinnostusta löytyy, niin rohkeasti vain lähettämään postia. Kevät ja kesäkin koittaa kohta, joten joku arki-ilta voisi kokoontua kahvikupposen ääreen jakamaan ideoita. Mikäli idea herättää kiinnostusta, niin tästä voisi järjestää vaikka kuukausittaisen kokoontuvan kerhon.

Loppuun heitän mielenkiintoisen linkin, jossa ruoditaan ansiokkaasti nyky-yhteiskuntaa ja resurssipohjaista taloutta.

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/

En päivitä blogia muutamaan päivään, että tämä kutsu säilyy ensimmäisenä.

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti