Välietappi I. Velattomuus. 1. syyskuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 0

Syyskuussa saavutin tärkeän välitavoitteen. Maksoin viimeisen erän asuntolainastani vuosien velkavankeuden jälkeen. Nyt olen käytännössä velaton. Miltäs nyt sitten tuntuu? Oikeastaan ei juuri miltään, sillä en varmaankaan vielä ole täysin sisäistänyt ja kokenut täydellisen velattomuuden riemuja. Konkreettisesti tiedän, että jatkossa käytettävissäni on 500 euroa enemmän kassavirtaa kuukaudessa, joka tekee taloudellisesti vapaan elämäni käytännössä 25% helpommaksi. Lopulta maksoin asuntolainan viisi vuotta nopeammassa aikataulussa kuin olin suunnitellut. Ylimääräisiä maksueriä maksoin myymällä omaisuuttani. Tarpeettomia tauluja, alumiinivanteita ja muuta romua tuli myytyä vuosien varrella tuhansien eurojen arvosta. Pääsin eroon turhasta tavarasta ja velasta.

Joku voi kysyä kannattaako asuntolaina maksaa pois matalan korkotason aikana? Taloudellisessa mielessä ei varmaan kannata, sillä asuntolainan korkovähennyksen jälkeen reaalikorko liikkuu jossain yhden prosentin luokassa. Ei varmastikaan ole vaikea löytää yli prosentin tuottavia sijoituskohteita esimerkiksi vakaista osinkoyhtiöistä tai vuokra-asunnoista. Itselleni kuitenkin oli tärkeämpää kasvattaa kuukausittain käytössä olevaa vapaata kassavirtaa. Velattomuus on myös ollut minulle tärkeä henkinen päämäärä. Asuntolaina on muodostanut jonkinlaisen painolastin mieleeni ja olen iloinen, että olen päässyt tästä taakasta eroon.

On mukava siirtyä uuteen vuodenaikaan velattomana. Syksy koittaa ja aamuisin on mukavan raikasta ja viileää käyskennellä junalle. Eilen illalla oli erikoisen kaunis aurinkoinen ilta ja olin pitkällä lenkillä maaseudulla. Oli ihana hölkötellä keskellä rauhallista maalaismaisemaa, aistia syksyn tulo ja nauttia viimeisistä hetkistä auringon lämmössä. Hieman haikeaa on hyvästellä lämmin ja mukava kesä, mutta toisaalta odottelen innolla syksyä, joka on perinteisesti ollut minulla kaikkein aktiivisinta ja luovinta aikaa. Pääsee sienimetsälle ja poimimaan puolukoita. Juokseminenkin sujuu taas mukavammin kuin paahtavilla helteillä.

On mukavaa saavuttaa pieniä tavoitteita omalla polullaan. Lopulta kuitenkaan kyse ei ole kovin isosta asiasta. Tällä hetkellä tuntuu, että monet vaatimattomatt henkiset saavutukset ovat loppujen lopuksi tärkeämpiä kuin velattomuus. Tänään olen piirun verran rauhaisampi, kärsivällisempi ja onnellisempi kuin pari vuotta sitten. Se tuntuu paremmalta kuin velattomuus!

 

Kommentit: 0

Email again:

Lisää kommentti