Yksinkertaista joulua! 20. joulukuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 3
Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto!

Halusin toivottaa lukijoilleni hyvää joulua etukäteen. Jouluna ei varmaankaan tule tietokoneen ääressä kovin paljoa vietettyä, joten tulkoot toivotukset jo adventtina. En ole pohtinut tätä artikkelia sen kummemmin etukäteen ja kun kirjoitin tuon ensimmäisen lauseen, niin ajattelin mielessäni, että mitään muuta ei tähän kirjoitukseen tarvitsisi kirjoittaa. Siinähän se kaikki tuli sanottua. Muuta ei tarvita.

Nykyaikainen joulu ei kuulu suosikkijuhliini monesta syystä. Joulusta on tehty kaupallinen, kiireinen ja monissa perheissä joulu tuntuu herättävän myös paljon stressiä ja riitoja. Tavarataloissa ja radiossa pauhaavat joululaulut turruttavat korvat jo viikkoja etukäteen. Kaupoissa joululahjojen perässä juoksevat ihmiset käyttelevät lahjakkaasti kyynärpäitään ehtiäkseen ostamaan enemmän ja nopeammin joululahjoja kuin kanssasisarensa. Joulunaluspäivät muistuttavat enemmän apokalyptista kaaosta kuin rauhan juhlaa. Pölyhuiskun kanssa maanisesti touhuava rouva sättii ja ohjeistaa miestään kovalla kädellä. Perheenpää kiroilee tuhertaessaan Citymarketin tarjouskinkkua uuniin. Lapset riehuvat sokerihumalassa ja repivät lahjapapereita sormet verillä, uusia leluja kertyy taas roskiin heitettäväksi.

Ajattelin kuitenkin, että ehkä olen liian tyly joululle. Ja varmasti olenkin, joulun alla on hyvä nähdä oma asenteellisuus ja negatiivisuus joulua kohtaan. Onhan erinomaista, että meillä on mahdollisuus viettää edes yhtä juhlaa vuodessa, jossa saamme toteuttaa anteliaisuuttamme ja rauhantahtoamme täydestä sydämestämme. Meidän ei ole pakko viettää materialistista ja kiireistä joulua. Se on oma valintamme. Kodin ei tarvitse olla puunattu ja ruokapöydän ei ole pakko olla viimeisen päälle. Riittää se vähempikin. Ollaan vaan ystävällisiä toisillemme ja löydetään rauha sydämestämme.

Tänä jouluna voimme olla rauhassa itsemme ja läheistemme parissa. Leikkiä lasten kanssa enemmän, kuunnella sukulaisia ja ystäviämme enemmän, kuunnella ehkä omaa itseämmekin jossain vaiheessa. Miten oma elämämme voisi olla jatkossa rauhallisempi? Oma rauhamme heijastuu läheistemme elämään ja tähän maailmaan tehden siitä himpun verran paremman. Ystävällisyys on myöskin vaikea laji. Mitä enemmän meillä on kiire, sitä vähemmän olemme läsnä tässä hetkessä. Mitä vähemmän olemme läsnä, sitä vähemmän muistamme ystävällisyyttä muita kohtaan. Ystävällisyys on juuri sitä joulunajan hyvää tahtoa.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa lyhyesti yksinkertaisesta joulusta. Vietetään tätä joulua rauha mielessämme ja ystävällisyys sydämessämme. Kaikki muu järjestyy kyllä.

Hyvää joulua!

 

Kommentit: 3

mia
Onnellista joulua sinullekin! Toivoisin itseltäni tänä jouluna enemmän läsnäolontaitoa, siitä hyötyisivät muutkin. Sekä armollisuutta itseä ja muita kohtaan, sekin lienee tärkeä taito, että on riittävästi jotain, aina ei voi pyrkiä parhaaseen lopputulokseen, eikä tarvitsekaan. Näitä toivoisin sinullekin ja muille lukijoille. Aurinkoisia päiviä ja sopivasti pyryä!
Mus leucopus
Vapaakulkijalle rentouttavia joulunpyhiä ja kyllä sen joulun tosiaan sydämeen voi rakentaa pienemmälläkin tohinalla. http://www.youtube.com/watch?v=cQBgXoH8FGk&feature=related
Vapaakulkija
Kiitos, kiitos! Kieltämättä ihan hauska tuo Sting :-) Saas nähdä malttaako olla kirjoittamatta liki viikkoon...
Email again:

Lisää kommentti