Yksinkertaistamisen sietämätön keveys 14. marraskuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 1
10 vinkkiä päästä eroon tarpeettomasta roinasta

Elämän yksinkertaistaminen tuo uskomatonta rauhaa ja vapautta elämäämme. Ympäristömme niin töissä kuin kotonanakin ilmentää mieltämme. Kun työpöytä ja koti on siisti ja vapaa turhasta roinasta, niin on myös mielemme. Tavarasta luopuessa voi tuntea olonsa muuttuvan konkreettisesti keveämmäksi. Olin auttelemassa yhtä kaveria muutossa jokunen aika sitten ja päivittelimme sitä, miten kaikki kalliit ja hienot tavarat näyttävät muuton yhteydessä pelkältä arvottomalta roinalta. Kokosin tähän muutamia vinkkejä helpottamaan roinasta luopumista.

 

 

1. Käytä joka päivä 10 minuuttia roinasta luopumiseen

Aikaa ei tarvita uhrata paljoa merkittävän muutoksen aikaansaamiseen. Voit siivota työpöytäsi töissä, tarkistaa yöpöydän laatikon tai  kellarikomeron. Tee yksi asia kerrallaan ja fokusoi!

2. Jos hankit jotain uutta, niin luovu samalla jostain, minkä omistat.

Tällä konstilla vältät, että tästä lähtien talouteesi ei tule enää mitään uutta turhaa tavaraa. Voin vakuttaa sinulle, että sinulla on sitä jo ihan liikaakin. Eli jos olet hankkimassa jotain uutta, niin mieti samalla, mitä omistamaasi voit antaa, myydä tai kierrättää pois.

3. Jos et ole käyttänyt jotain vaatetta vuoteen, niin anna se pois.

Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Jos et käytä jotain, niin anne se hyväntekeväisyyteen. Joku muu voi tarvita vaatetta, josta et enää välitä syystä tai toisesta. Monet säästävät liian pieniä tai isojakin vaatteita.

4. Älä ole sentimentaalinen

Tavara on vain tavaraa. On turha säilyttää jotain esinettä vain siksi, että se on tärkeästä tilaisuudesta tai tärkeältä ihmiseltä. Voit säilyttää muistoja tapahtumista sydämessäsi, valokuvissa ja videoissa. Matkamuistot, kastemekot on vain tavaraa...

5. Lopeta kirjakerhot, lehtitilaukset ja vastaavat

Sano irti välittömästi kaikki sitoumukset, jotka tuovat lisää roinaa kotiisi. Siirry mielummin kirjaston käyttäjäksi!

6. Siivoa tietokoneen työpöytäsi ja postilaatikkosi.

Tietokoneeni työpöydällä ei ole kuin yksi ikoni. Sähköpostilaatikkoni on aina tyhjä. Siirrän tärkeät viestit saman tien arkistoon tai työlistalle. Mutta varsinainen inboxini on aina tyhjä.

7. Organisoi ja luo rutiineja

Kun olet vähentänyt tavaroitasi kotona, niin mieti jokaiselle asialle paikka, mihin se kuuluu. Tiedät aina, mistä löydät tarvitsemasi esineet ja olosi helpottuu. Mitä vähemmän sinulla on tavaraa, sen helpompi on muistaa, missä mitäkin löytyy.

8. Vanhat arkistot voi myös siivota

Monilla meistä on vanhaa kirjeenvaihtoa, asiakirjoja, sopimuspapereita ja ties mitä. Suurimman osan niistä voi heittää tarpeettomana pois. Henkilökohtaisesti tärkeät asiakirjat voi skannata sähköiseen muotoon. Vain tärkeimmät paperit kannattaa säästää, nekin voi viedä tallelokeroon.

9. Etsi elämääsi sisältöä ja tarkoitusta

Mitä enemmän tunnet elämäsi tarkoituksenmukaiseski ja henkisesti rikkaaksi, sitä vähemmän haluat mitään turhaa tavaraa. Käytä joka päivä vaikka nukkumaan mennessäsi 15 minuttia miettimään, mikä antaa elämällesi tarkoituksen. Mikä tuottaa sinulle iloa ja tyytyväisyyttä?

10. Muista palkita itsesi!

Kun olet vähentänyt roinaasi 10%, niin on aika palkita itsesi! Tee jotain mistä pidät tai järjestä vaikka juhlat! Ties vaikka ystäväsikin seuraisivat esimerkkiäsi...

Kommentit: 1

Meikku
Kiitos hyvistä neuvoista. Tuo 10 min satsaus päivittäin erittäin käyttökelpoinen, koska sitä kuvittelee tämän kaiken olevan aikaa vievää. Vielä jää problematiikkaa esim. häälahja-astiastojen kanssa, sillä osa kalustosta on varsin käytettyä. Pienet kahvikupit 70-luvun tyyliin ei juuri kenelläkään nyt juuri käytössä, ruskea väri niissä...mutta se käyttökelposuus?
Email again:

Lisää kommentti